Her er Auras første kuld. Den skønne Haddock, Leodania’s Winelord of Pomerol, fik også sin ilddåd som avlshan med dette skønne kuld.

Der er 7 store, kraftige hvalpe. Aura er en helt unik og fantastisk dygtig mor. Hun har holdt kassen og hvalpene rene fra første sekund.

Det blev til 4 tæver og 3 hanner, som alle har fundet helt fantastiske hjem.

Hvalpene er vokset godt til, og er kraftige af bygning.

 Uge 1 Fødslen gik fint. Den trak ud, og Aura var dødtræt, men den gik uden problemer. Og til verden kom 7 lækre hvalpe, 4 tæver og 3 hanner. Aura forstod med det samme, hvad der blev forventet af hende, og hun tog situationen med sindssro og dyb koncentration. Resten af ugen var der fuldstændig ro i kassen, mælken var løbet til, og jeg skal da love for, at der er næring i den. Hvalpene skal virkelig holde “tungen lige i munden” for ikke at gå kløjs i den, og der er helt klart mange kalorier i, for de vokser næsten så man kan se det ske.
Uge 2 Der er fortsat fuldstændig ro i kassen. Aura er meget glad for hvalpene, og passer dem til punkt og prikke. Hun har god appetit, og hvalpene vokser. De sover egentlig også ok om natten, selvom de selvfølgelig skal spise meget.
Uge 3 Så begynder der så småt at ske ting og sager. Hvalpene får øjne nu, og de har helt klart fundet ud af, at de kan høre! Det er så sjovt at se i netop denne uge, hvordan deres sanser vågner, og de opdager at der er en verden udenfor. Nu kravler de mere rundt, på deres små usikre ben, og nogen af dem har opdaget hinanden og smager lidt på haler og hvad der ellers lige kan komme ind i munden. Aura hygger sig med dem i hvalpekassen.
Uge 4 Så er hvalpene ude af hvalpekassen, jeg er flyttet tilbage i soveværelset, og hvalpene har fået deres første måltid. Nu skal de sove hele natten uden mad, og det kan de sagtens, når de får fast føde. Aura er lidt mere selektiv med, hvornår hun synes de skal have mad fra hende, men der er stadigvæk utroligt meget mælk. Hvalpene er i slutningen af ugen overalt i køkken og hvalperum hele dagen. Vi har gitrene oppe igen, og går og løfter ben hele tiden, for at komme over. Men de hygger sig, og synes det er fedt at have så meget plads. Hvalpekassen er nu væk, og de sover på gulvet i hvalperummet om natten.

Der er sket et par ting i løbet af ugen. Hvalpekassen er væk, og hvalpene er nu på fast føde ca. 75%. Mor kommer ind til dem når hun gider, og det er typisk 3-4 gange om dagen, men det er mindre og mindre. De drikker fint af vandskål, spiser som tærskeværk, og er nu igang med at lære at sætte sig i “skidebakken”. Ca. 65% af alt går faktisk allerede i bakken. Så de her forstået pointen for det meste. De har nu fået deres første ormekur, og idag har de fået nye halsbånd på. Det var heldigt at vi lige havde velcro halsbåndene i de rigtige farver 🙂

Uge 5 Så er uge 5 gået. Og den er gået mindst ligeså godt som de andre uger. Hvalpene tager på som aldrig før, typisk et kilos penge på 4-5 dage. De er velfungerende, livlige, nysgerrige, og de er utroligt kælne og selskablslystne. Præcis som jeg gerne vil have dem 🙂

De har nu været udenfor nogle gange. Ikke så længe ad gangen, for det er jo koldt, og noget ustabilt. Men de ved hvad våd jord, visne blade, grus, ral, beton osv. er for noget. Og vi har gået et par små ture. Viktor, vores tilløber kat, som jo elsker hvalpe har fået lov til ENDELIG at lege med hvalpene. Og de synes han er sjov. Det er ren fest!!