LEODANIA’S MERRY CHRISTMAS – KULD
Født: 19. December, 2013

Mor: “Sheila” – Leodania’s Tulip Royal Design
Far: “Eiki” – Veit-Eik v. Ossmannstedter Grund
Leodania’s Merry Christmas Kuld er født den 19. december 2013. Hvalpene er født hurtigt, nemt og uden problemer. 4 hanner og 5 tæver
DER ER 1 SKØN TÆVE TILBAGE TIL DET RIGTIGE HJEM FRA DETTE KULD!
Mor: Leodania’s Tulip Royal Design
Far: Veit-Eik v. Ossmannstedter Grund
Sheila har født 9 skønne hvalpe.
Hun er mor for første gang, og gør det godt! Hun er en meget rolig og stabil pige, som ikke lader sig gå på af ret meget i livet. Hun er venlig, kælen og selskabelig. Men egentlig ikke særlig legesyg. Hun er en klog hund, og løser problemer ret så konstruktivt. Hun finder sig til rette stort set alle steder.
Kraftige knogler, godt hoved, mørke øjne. Løvegul. Lige ryglinje, gode vinkler. Normalt størrelse ører, som sidder pænt højt på hovedet. Lige benstammer, og godt bredt bryst.
Veit-Eik er jo en gammel kending. Han er en mild, glad og harmonisk. Han elsker hvalpe og børn. Han er en kraftig hanhund, med en fantastisk farve pels, rød med sorte dækhår. Helt mørk maske, mørke mandelformede øjne, kraftige knogler, fantastisk god krop og pels kvalitet. Gode vinkler.
Merry Christmas kuldet har en indavlsgrad på 4.2% på 10generationer. Til sammenligning henstiller Dansk Kennel Klub kun til at indavlsgraden er mindre end 6.25% på EN generation. Det ville svare til en indavlsgrad på over 25% over 10 generationer, eller rettere, det vil være tilladt at parre en ren fætter og kusine!
Jo lavere indavlsgrad, jo mindre indavl, og jo mindre er risikoen generelt for sygdomme, som opstår på grund af indavlen, fordi man dobler op på skjulte sygdomsgener.