LEODANIA’S FANTASTIC! – KULD
Født: 1. december 2014

Mor: Leodania’s Tulip Royal Design
Far: Altonastigens Sommardag
Leodania’s Fantastic kuld blev født d. 1. december 2014. 13 skønne hvalpe. Der er 4 hanner og 9 tæver. Fødsel gik godt, og Sheila klarer sit store kuld fint. Godt hunde ikke kan tælle 🙂
Mor: Leodania’s Tulip Royal Design
Far: Altonastigens Sommardag
Fantastic! kuldet – har en god lav indavlsgrad på 4% over 10 generationer. Til sammenligning kan jeg sige, at Dansk Kennel Klub kun stiller krav om at indavlsgraden skal være på 6.7% på TRE generationer. Det ville svare til en indavlsgrad på over 25% over 10 generationer, eller rettere, det vil være tilladt at parre fætter og kusine!
Jo lavere indavlsgrad, jo mindre indavl, og jo mindre risiko for sygdomme, opstår der på grund af indavlen, fordi man dobler op på skjulte sygdomsgener.
Sheila er en bestemt dame, men på den blide måde. Hun er utroligt opmærksom på os, og hendes intelligens fejler bestemt ikke noget. Sheila er vores alfa-tæve, uden dog at være dominerende. Hun er simpelthen bare den tæve vi har som er klogest og med bedst overblik og overskud.
Sheila er løvegul, har en meget tyk og kraftig pels, uden krøl, god ryglinie og fine vinkler. Hun har en god bred brystkasse og lige ryglinie.
Boss er søn efter den skønne Kaiser. Han er høj og kraftig, mørk og med lige pels, en kraftig hale, fantastiske vinkler, bredt bryst og et maskulint udtryk. Han har en helt høj og sort maske. Han er blid, og alligevel en ægte hanhund. Han er legesyg, og elsker godt selvskab. Og så har han bestået den svenske mentalitetstest med udmærkelse.
Så vi forventer nogle helt igennem pragtfulde hvalpe fra dette kuld!