LEODANIA’S COFFEE KULD
– 26. April 2012

Vores Coffea kuld er en parring mellem Leodania’s NorthernLights in Kiruna og Tysk Champion, Veit-Eik vom Ossmannstedter Grund. Hvalpe er født den 26. April. For stamtavle, se her
Leodania's Greta Garbo Baldur Psia Psota
Leodania’s NorthernLights in Kiruna

klik på billedet for flere billed

er
Tysk Champion Veit-Eik vom Ossmannstedter Grund
Født: 26. April 2012
Mor: Leodania’s NorthernLights of Kiruna
Far: Veit-Eik vom Ossmannstedter Grund
Ellie fødte 5 skønne, store hvalpe den 26. April 2012. 1 dreng og 4 piger.
De er alle vokset med lynets hast, og har været utroligt hurtige til at lære nye ting. F.eks. kom de ud af hvalpekassen da de var 3 uger gamle, så tissebakken, og siden da har ingen i dette kuld lagt en lort ved siden af. Tisseriet bliver også mere og mere sikkert afleveret i bakken. Og udenfor selvfølgelig.
De er glade, legesyge, og alle er fuldstændig uden alfa- tilbøjeligheder. Det er som om de giver hinanden plads og er meget ligeværdige.
Det er et meget harmonisk kuld med gode, stærke knogler, god pels, gode, brede hoveder. Deres bevægelser er stærke og …. ja, det er svært at kalde det elegant i den alder 🙂
Kaffekuldet – har en god lav indavlsgrad på 3.7% over 10 generationer. Til sammenligning kan jeg sige, at Dansk Kennel Klub kun stiller krav om at indavlsgraden skal være på 6.7% på tre generation. Det ville svare til en indavlsgrad på over 20% over 10 generationer. Så 3,7% på 10 generationer er derfor meget, meget lavt.
I den virkelige verden, hvor vi taler helt almindeligt dansk, betyder dette, at Veit-Eik og Ellie har meget få fælles forfædre, og det betyder også, at udavlen går langt tilbage. En udavl på 100% findes i de første 6 generationer tilbage, hvorefter der er nogle ganske få fælles forfædre i de efterfølgende 2 generationer. Begge linier er sunde og raske, lang levetid er normen på begge sider. Begge hundene er aktive men milde, har en livlig og glad karakter, er meget tilpasningsvenlige og rare overfor deres omgivelser. Ellie elsker at lege med enhver hund der kommer ind i vores hus. Og BØRN er bare hendes helt store kærlighed. Veit-Eik er en livlig og legesyg hanhund, der kommer godt ud af det med alle hunde. Han er meget årvågen og nysgerrig, og er egentlig ikke bange for noget som helst.

Veit-Eik har været brugt nogle gange i Tyskland, men dette vil blive hans første kuld i Skandinavien.