Leonberger kuld 2017 på kennel Leodania: Hope of New Africa kuldet og Exclusive kuldet – 1 tæve ledig til dejlig familie i Exclusive kuldet (scroll ned)

Leonberger kuld 2017 på Kennel Leodania:
Her har Leodania’s Hope of New Africa Leonberger kuld og Exclusive kuldet deres egen side, hvor vi fortæller om de to Leonberger kuld 2017. Vi har valgt at slå siderne sammen, fordi hvalpene på sigt måske kommer til at gå sammen en stor del af tiden, og tæverne ligger i samme hyggelige hvalperum med hver deres hvalpekasse.

Vi præsenterer her Leodanias Leonberger kuld 2017:

Leodania’s Hope of New Africa leonberger kuld er født den 25. september

Leonbergerhvalpe til salg
Leonbergerkuld 2017 på Leodania – Leodania’s Hope of New Africa

Stamtavle Leonberger kuld Hope of New Africa

Vores første Leonberger kuld 2017 blev Leodania’s Hope of New Africa. Aura fik 11 dejlige hvalpe, fordelt på 4 hanner og 7 tæver. Fødslen gik som smurt, Aura var super fokuseret, og nu er der fred og ro i hvalpekassen, her på dag 2. Mælken er løbet til i løbet af igår aftes, og hvalpene er så småt begyndt at tage på. Desværre mistede vi en han hvalp, som simpelthen bare lå død iblandt de andre imorges, som om han var død imens han spiste. Det er altid trist at miste en hvalp, men vi formoder, at der må have været noget galt med ham. Nu er der således 3 hanner og 7 tæver i kassen, som alle ser ud til at stortrives.

 

 

Uge 3:

Leonbergerhvalp på Leodania
Snart er der ikke plads til dem alle

Og de vokser!! Der er snart ikke plads til dem alle ved mælkebaren! Men i denne uge har Aura passet dem til UG med kryds og bolle, givet dem mad, når de har skullet have det, og affundet sig med, at der var meget trangt og varmt i kassen. Hvalpene begyndte at smage lidt på hinanden, udforske lidt, og øve sig på et begyndende kropssprog overfor mor. Når jeg har stukket hovedet ned til dem, har de elsket at nusse og snuse, og der er ingen tvivl om at de kender mig. Det var i slutningen af denne uge, at vi havde første hvalpebesøgsdag, hvor ca. 12-14 var mødt op for at mødes med hvalpene. Det foregår som altid på køkkengulvet, hvor vi sidder i en rundkreds, og hvalpene er i midten og kan gå hen til dem, de ønsker.

Uge 2:

Leonbergerhvalpe på Leodania 2017
Auras hvalpe i uge 2.

Anden uge af Leonberger kuld 2017, Hope of New Africa, er gået over al forventning. Hvalpene har virkelig undergået en udvikling fra helt blind og døv, til nu både at kunne se og høre. Den dag, hvor det går op for dem, at de kan høre, er en kæmpe oplevelse: Der sidder eller ligger dig og siger sjove lyde, som de netop har opdaget kommer fra dem selv. Det bruger de meget tid på. Nogle dage senere åbnede øjnene sig til små bitte huller, så nu så vi tydeligt, hvordan de vendte sig mod lyset. I slutningen af ugen var deres syn lidt mere udviklet, og de var begyndt at stavre rundt på deres usikre ben. Alle vokser formidabelt godt, og ser ud til at blive ret store og kraftige allesammen.

 

 

 

Uge 1:

Leonberger kuld 2017
Leodania’s Hope of New Africa kuld – uge 1

Første uge er gået rigtig godt. Aura er en fantastisk god mor. Hun fik lidt feber midtvejs i ugen, men vi tog det i opløbet med en mild antibiotika kur, som ikke engang ser ud til at påvirke hvalpene. Hvalpene tager på som …… det er fantastisk, når nu der er så mange. Ofte kan man forvente en mindre vægtøgning, når det er et stort kuld.

Hvalpene er tilfredse, de sover og spiser godt. Vi har lidt udfordringer med at få Aura til at spise så meget som hun faktisk skal. Men det skal nok komme. Hun bliver grundigt forkælet med masser af råt kød, rå kyllingelår, æg, fløde og A-kultur. Lidt tørfoder får hun også, men lige nu handler det jo ikke om at lære hende at spise hvad vi serverer. Det handler om at få proppet så meget energitæt mad i hende som muligt. De første 3 uger er hvalpene fuldstændig afhængige af deres mor. Alle hvalpe fra dette kuld er solgt.

 

 

Leodania’s Exclusive leonberger kuld 2017 – 1 tæve ledig til dejlig familie

Stamtavle Leonberger kuld Exclusive

Uge 5:

Der er virkelig gang i den nu. Hvalpene er over det hele, og de er også udenfor i ca. 10-15 minutter af gangen. Det er koldt derude, men vi har været meget heldige med vejret de fleste dage. Maverne er i topform, og hvalpene får mere og mere appetit på at undersøge ting udenfor. De sidste par dage har vi også forsøgt at føre dem sammen med de to uger ældre hvalpe, og det er gået fint indenfor. Men ude i de store hvalpes hvalpehave går det godt nok lidt hårdt til. Så de bliver på deres egen side af huset, og drøner rundt og har det skønt, med rør og et “bjerg” og masser af græs og grus og andre slags underlag.

Uge 4:

Så blev de små fra Exclusive kuldet alene i hvalpe-barselsrummet. De store er nemlig flyttet ud i hvalpe-legerummet, hvor de skal bo fra nu af, når de skal skal sove. Nu begynder de små at flytte meget rundt i kassen. Men deres hvalpekasse er ret stor, og derfor kom de faktisk først helt ud af kassen i sidste halvdel af ugen. De har fået deres første portion mad, og det har taget hele ugen at få dem allesammen til at forstå at denne måde at spise på er helt normal. Et par stykker begyndte at koble madskål med mor Rosa, fordi vi sendte hende ind til dem, før de var HELT færdige med at spise. Det fik jeg lige en læring på, og så ventede vi 15 minutter før hun kom ind. Og da de fandt ud af, at der slet ikke kom en mor med mælkebar, spiste de op.

Uge 3:

Så sker der lidt i kassen. De fleste har nu øjne, og man ser tydeligt, hvordan de kigger efter lyset, og også vejrer med næsen. De skiftevis stavre og kryber rundt, og det er virkelig sjovt at se, hvordan de trimler rundt og mister balancen. Nogen af dem går ligefrem hen til mor Rosa, men trimler omkuld inden de når derhen. Rosa ligger ikke hos dem hele tiden længere. Kun om natten, og kun hvis jeg beder om det. Ellers ligger hun lige ved siden af.

Uge 2:

Leonbergerkuld på Leodania
Exclusive kuldet uge 2

Uge 2 var en meget stille uge for Exclusive kuldet. Alle hvalpe storttrives og har den gode hvalpede pæreform. Rosa er faldet helt til ro, og hun ser ikke ud til at mærke noget som helst til sit operationssår. Hvalpene kan ikke rigtig finde frem til den rigtige side af mor. Det er som om de mener der også kan være patter på ryggen af hende. Men vi hjælper dem, og så går det fint. De tager rigtig fint på.

Uge 1:

leonberger hvalp på Leodania
En af Rosas hvalpe, 6 dage gammel

Uge 1 er gået fantastisk godt. Der var jo en del uro i rummet, fordi Auras kuld også lå i denne føde- og barselsstue, sammen med mig. Så når det ikke var i den ene kasse, så var det i den anden kasse, at der foregik noget. Ikke nemt at få søvn 🙂 – Men alt er gået virkelig godt. Rosa har været lidt lav i kalk, men det har vi taget hånd om, og mælken flyder fint. Hvalpene tager på, og i denne uge sover og spiser de hele tiden. Alle trives, og er stærke. Når de er nogle dage gamle, er de meget aktive, når mor kommer ind i kassen, og kan kravle forbløffende hurtigt 🙂

 

 

 

 

 

Leonbergerhvalpe på Leodania

Den 9. oktober fik Rosa sine hvalpe. Det blev til 6 meget store og kraftige hvalpe.

Rosa måtte hjælpes til sidst. Efter en meget lang og træg fødsel, fordi hvalpene var virkelig store, måtte vi afsted, for at få de sidste ud. Der var 3 tilbage, alle over 650 gram, og 1 levede i et døgn, hvor han kæmpede bravt. Men han var for svag, efter at have ligget for længe helt oppe i bunden af livmoderen. Men Rosa ligger nu med 2 hanner og 4 tæver, alle meget livskraftige og meget store. Den største vejede 790 gram ved fødslen! Rosa har det godt, og er faldet helt ind i sin rolle som mor.

 

 

Leonberger kuld 2017
Leodania’s Exclusive leonberger kuld – minus en uge 🙂

Så er der en uge tilbage

Rosa har 1 uge tilbage, inden hun føder vores andet Leonberger kuld 2017. Ja, man ved jo aldrig, hvornår præcis det bliver, men cirka en uge. Vi tror hun føder næste weekend engang. Hun er virkelig stor. Hun er i forvejen vores største tæve, og så er hun relativt lang, som du ser på billedet. Hun kan gemme mange hvalpe bag ribbenene. Nu begynder vi at gøre klar til fødslen, med hvalpekasse mv. Og Rosa er begyndt at få ekstra kalkholdigt foder, med rå æg, fløde og Akultur som aften snack. Hendes appetit er ikke længere så god, og hun bevæger sig langsomt. Hvalpene trykker godt til nu.

De sidste dage op til er nu på nedtælling

Hun er klippet bag på, hvor Leonbergeren har meget lang pels (se billedet, de hvide lange hår). Den pels skal helst væk, så flåd og fostervand mv. ikke hænger i – for det kan skabe grobund for grimme infektioner. Vores skønne dyrlæge Gry fra Skørping dyreklinik, barberer gerne maverne, så dievorterne er fri, når hvalpene kommer. Denne gang fandt jeg lige to dievorter, der lå gemt bag forbenene dybt begravet i pels. Nu er de også fritlagte, så der er alle 11 dievorter fri til når hvalpene kommer. Og mælken …. den kommer sivende nu 🙂

Leonbergerkuld 2017
Leodania’s leonbergerkuld 2017: Exclusive kuldet – vi er klar til at modtage hvalpene, og nedtællingen er begyndt – ca. 2-3 dage endnu …