Cancer hos Leonberger findes i forskellige former

Osteosarcom hos Leonberger tæveDet er især Osteosarcom (en form for knoglekræft) og cancer i bløddelene (fx. maven), der ses hos Leonbergeren.

Og nu skal du altså ikke blive nervøs. For det er ikke sådan, at alle Leonbergere har kræft.
Men der har igennem tiden været en del tilfælde, hvor det umiddelbart ser ud som om fx. Osteosarcom har været hyppigere forekommende end i andre linjer. Dem forsøger vi selvfølgelig at undgå her på Leodania.

Osteosarcom er en form for knoglekræft. Det rammer typisk Leonbergere ved 6-8 års alderen, men er også set helt ned i tidligere alder. Osteosarcom kan blandt andet vise sig ved en tumor, typisk i rørknoglerne på forben eller bagben.Efterhånden fortykker benet, og hunden bliver halt, for til sidst helt at undgå at støtte på benet. På det tidspunkt vil der være store smerter. Det kan også vise sig ved en mindre hævelse, eller andet. Det er en meget aggressiv sygdom, og den metastaserer (breder sig) typisk ret hurtigt.
Der er noget der tyder på, at Osteosarcom oftest rammer de leonbergere, der har haft en høj vægt i voksealderen. Der er lavet studier, der viser dette, hvor 196 Leonbergere er blevet fulgt af forskere fra fødsel til død. Det viste sig, at der var en øget forekomst af Osteosarcom (knoglekræft) hos hunde, der havde været relativt store i voksealderen, især hannerne.
Knoglekræft opdages typisk ved røntgen, og selvom der findes livsforlængende behandling, er den for det første utroligt dyr, og for det andet i min optik noget, som udelukkende gøres for ejerens skyld. For hunden er det blot en pine, at skulle holde ud at gennemgå behandlingen. Kræften kan ikke helbredes. Osteosarcom er ikke forbundet med en egentlig arvelighed. Men alligevel er det for os på kennel  Leodania vigtigt, at forsøge at styre udenom de eventuelle cancer tilfælde, der måtte ligge bag ved i linjerne.
Kilder: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25732913

Written by 

Related posts