Svømning

Leonbergere elsker vandDe er nærmest FØDT til at elske vand. En Leonbergeren kan som oftest findes i soppebassinet, når det er varmt, eller når der er vand i det.
Derfor er det oplagt at svømme med en Leonberger. Det gør vi lejlighedsvist her. Vi bor ret tæt på vand i alle retninger, og tager hundene med til stranden – især om vinteren. Ind imellem har vi hunde, der går “til svømning” i en rigtig hundeswimmingpool.Mocca i soppebasinnet Det er godt og sundt for hundene. De ligger i vandet – ofte med vest på i begyndelsen – og padler deruda’. De synes det er herligt, og man leger med dem med bolde og andet flydelegetøj. De få på den måde udviklet et godt bryst og nogle rigtig stærke muskler – helt uden at de bliver belastet. Det er en sjov sport for både hund og menneske.
Vi håber at vi en dag får mulighed for at lave en rigtig stor swimmingpool, som også hundene kan svømme i. Så kan vi alle svømme samtidig og lege i vandet.

 

 

Besøg

Vi elsker at lave forskellige aktiviteter med vores leonbergereVi besøger andre opdrættere og hundefolk, familie og venner, hvor hunde er velkomne, og tager til steder, hvor hunde må være med. Som for eksempel på billedet her, hvor vi er på tur med andre leonbergere – og andre racer, selvom man ikke skulle tro det 🙂 Det er fantastisk at gå tur på steder, hvor hunden må løbe frit. Det giver en bedre ro i den flok der er på tur, at de ikke har mor eller far som forstærkning i den anden ende af linen.
Der kommer ofte hundemennesker og hvalpekøbere her hos os, og lastbiler og fragtfirmaer er her dagligt. Vores GLS chauffør elsker hunde, og når vi har hvalpe bliver han faktisk ked af, hvis ikke de får lov at komme ud og besøge ham.

Leodania Dag!

Leodania Dag!Og så må jeg ikke glemme den allervigtigste social begivenhed på hele året: Vores egen Leodania Dag. På denne dag kommer hvalpekøbere og venner af kennelen med hunde og hvalpe og børn. Vi har sat stort festtelt op, grills, og har gjort swimmingpoolen og trampolinen klar til børn og barnlige sjæle. Hundene bliver sluppet fri på vores store, skønne areal med skov og eng, og de næste mange timer bliver der dannet alliancer, leget lege, udvekslet historier, skabt legeaftaler og hygget i stor stil, med eftermiddags gåtur i skoven, grillmad om aftenen og skønne klager og kaffe til. Det kan du læse meget mere om og se flere billeder fra lige her

Træning

Vores træning med hundene består af hverdagslydighed. Og hvad er så det? For os er det vigtigt, at der er styr på hundene. Men i vores hverdag som opdrættere, er det ikke vigtigt, om hunden kan lave en perfekt sit eller stå. Her er det helt ultimativt, at de ved, hvem der er flokfører, og hvem de altid kan komme til. Derfor består hverdagslydighed for os i fx. at hundene altid kommer når man kalder, kan bringes til at stoppe med at gø, kan gå og lægge sig stille og roligt, ikke springer op, finder sig i at blive håndteret i hænder, kan gå pænt i snor, kan sætte sig og lægge sig, når vi beder om det, ikke tigger osv. Alt sammen noget, der faktisk ofte kommer helt af sig selv, efterhånden som de vokser til. Selvfølgelig kan en 10 mdr gammel knægt ikke opfører sig fuldstændig efter vores bog hele tiden. Der er altid en masse energi der skal brændes af. Men han lærer det stille og roligt, på sine egne præmisser. Den overordnede filosofi her er, at jo mere vi er sammen med vores hunde i tid, og jo mere vi “bonder” med dem og forstår at mødes med dem præcis hvor de er, jo mere harmoniske hunde får vi i den anden ende.