Kennel Leodania og vores leonbegere holder til her på vores dejlige ejendom i NordjyllandVi er Randi Plesner og Mogens Busk, og vi har opdrættet racen Leonberger under kennelnavnet Leodania siden år 2000. Vi bor i Mariager i Jylland. Her bor vi på en nedlagt planteskole med knap 10 tønder land med skov, sø og eng. Vi bor her med katte, nymfekakaduer og alle hundene. Hundene har små 3 tønder land at boltre sig frit på, når de er udenfor. Men ellers er de inde hos os i stuehuset – når de altså ikke har det for varmt og hellere vil ligge i udhusene. Vi har én flok, og skiller dem kun ad, når der er løbetid eller andet, der gør det nødvendigt.
Jeg, Randi, ejer og driver virksomheden FairPet. Hundene, som kan ligge lige ved kontoret og holde øje med, hvad jeg foretager mig, er derfor stort set ikke alene.

Mogens er skatterådgiver og statsautoriseret revisor. Han bruger det meste af sin fritid på at bygge vores lækre rundtømmerhus og i det hele taget lave et paradis til os herude.Det er Mogens der styrer rendegraveren, når der skal laves nye anlæg eller huller der skal dækkes til – efter hundene har været igang. Og så er det Mogens der passer skansen her, når Randi skal afsted for at parre en tæve, på udstilling, holde foredrag eller andet.

Randi er hundetræner og beskæftiger mig rigtig meget med adfærd og den såkaldte hverdagslydighed. Samspillet mellem hund og menneske. Kort fortalt: Hvordan vi mennesker og hunde får det rigtig fede liv sammen!
Jeg er International Certificeret ICI coach og stresscoach og Mentaltræner, samt certificeret specialist i ernæring af hund og kat.

Jeg mener det kan være væsentligt at udstille hundene for den professionelle evaluerings skyld, hvor dette er muligt. Jeg er derfor med på nogle ganske få nødvendige udstillinger hvert år, men det er ikke vores hobby. Vi kan bedre lide at bruge tiden med hundene herhjemme, ved vandet og i skoven.

Det er vigtigt for os at f.eks. parringer foregår mellem to egnede avlspartnere. Avl og genetik hænger uvægerligt sammen, og for Randis vedkommende er det gået hen og blevet lidt af en lidenskab. Randi er endvidere den danske del af teamet omkring den internationale leonbergerdatabase, Worldwide Independent Leonberger Database (www.leonberger-database.com), hvor man kan finde langt over 100.000 leonbergere (stadigt stigende antal) registeret. Du kan læse mere om avl og hvad det egentlig er vi avler for lige her: http://www.leodania.dk/blogs/artikler-og-nyttig-viden/81109510-hvad-er-det-egentlig-vi-avler-for-er-det-ultimativ-smukhed-eller-ultimativ-sundhed

147504_tl_01__tl14285Vi går op i at fodre efter sunde, holistiske principper, og derfor tager vi vores foder hjem direkte fra England, for at vi kan tilbyde vores hunde en afbalanceret holistisk/økologisk funderet ernæring uden biprodukter, fyldprodukter, kemi eller allergener, og hvor kød er første ingrediens. Det kan du se mere om her: http://fairpet.dk
Vores opdragelse bygger på positiv indlæring, lederskab i form af lærerskab og iøvrigt på Anders Hallgrens, Freddy Worm Christiansens, Jan Fennel og Turid Rugaas tanker om ulve- og hundeflokke og deres sameksistens.Mogens i en hyggestund med hundene
Herhjemme er det det naturlige lederskab, hvor hundene har valgt mig som leder af sig selv, og en god bonding mellem os og hundene, der gør, at vi altid har afbalancerede hunde, der bare gerne vil være sammen med os .
Jeg (Randi) er certificeret træner i DcH, har taget basisuddannelsen som hundelytter hos den engelske hundelytter Jan Fennell, studeret ulveflokke og hundeflokke i mange år, med Freddy Worm Christiansens fantastiske bøger om ulve og hunde som en tro følgesvend. Jeg bygger mit arbejde på videnskab og erfaring, snarere end tro.
Vi vælger vore hvalpekøbere med stor omhu, fordi hver enkelt hvalp for os vil være næsten et lille “barn” der har krav på al den kærlighed og omsorg den kan få – også når den bliver stor. Vi mener det er vigtigt at der opbygges et tillidsforhold mellem os og købere, så vi kan “holde ud” at bevare kontakten i lang tid fremover. Det optimale forhold er det, hvor det for hvalpeejerne er sjovt at kontakte os og fortælle om deres lille hvalp, der vokser og bliver stor – eller som ligefrem har lyst til at være med på Facebook i vores gruppe, hvor vi deler sjove oplevelser.