Vi avler udelukkende på leonbergere, der er sunde, og som har en god, stærk og mild karakter.
Vores avlsprogram giver præcis den naturlige smukhed og elegance, som kendetegner den sunde leonberger i fuld vigør

Det er vigtigt, at du som hvalpekøber har en rimelig garanti for, at din hvalp kan leve et godt og langt liv sammen med dig. Det er vigtigt, at du ikke skal rende til dyrlægen i tide og utide. Det skal jo være sådan, at den leonberger hvalp du køber, er ud af linjer, som også er checket for sygdomme, så vi i videst muligt omfang undgår nedarvede sygdomme og defekter.
Jeg har skrevet om dette flere steder her på hjemmesiden – og her er der en artikel om, hvad det egentlig er, vi som opdrættere bør avle på. Du vil blive overrasket over, hvad “branchen” som sådan har fokus på.
OK. Lad det være sagt med det samme. Du får ikke en 100% garanti nogen steder for, at din leonberger hvalp vokser op og bliver 12 år gammel uden en eneste sygedag i sit liv. Men du kan selv gøre en del for at skabe så god en chance for, at det alligevel sker.

 • Du kan vælge en opdrætter, der har fokus på udavl, sundhed, karakter og naturlig elegance
 • Du kan vælge en opdrætter, som du har god kemi med og fuld tillid til, og som kan vejlede dig i alt hvad du måtte have af udfordringer i forbindelse med den leonberger – både som hvalp, unghund, voksen og gammel hund
 • Du kan vælge en opdrætter, der er bevidst om hundenes tarv, snarere en egne behov, og som således ikke avler på tæver der er under 2,5 år eller meget over 6 år. Samtidig vil den samvittighedsfulde opdrætter helbredschecke sine tæver før hvert kuld – ikke bare inden den går i avl. At parre sin tæve når den er tættere på 2 år er simpelthen synd og tager ca. et halvt år fra tævens legebehov og indhentning af erfaring
 • Du kan vælge at fodre med et godt, sundt foder, suppleret med kødben, grøntsager og frugter ind imellem.
 • Du kan motionere og stimulere din hvalp og hund optimalt
 • Du kan socialisere din hvalp og voksne hund maximalt, så den altid er tryg i alle omgivelser
 • Du kan elske din leonberger betingelsesløst, træne/samarbejde med den på positive principper og – ikke mindst:
 • Du kan være sammen med din leonberger i så mange timer som det overhovedet er muligt, tage den med overalt – i det hele taget betragte den som et fuldbyrdet familiemedlem

Når du gør det, så får du maximal chance for at få en hund med et så skønt liv, at den bare lever og lever og lever.

Det var dine forpligtelser – og de er ret vigtige!!

Her er så vores forpligtelser – vores løfte til dig –  og det er samtidig vores avlsprincipper:

 • Vi avler KUN udad. Vores indavlsgrad overstiger aldrig ca. 6% på 10 generationer. Vi stræber efter at have så mange unikke forfædre igennem linjerne helt ud i 30. generation. Den biologiske diversitet (variation), er et kæmpe plus i vores verden, og samtidig så sikrer vi, at der er så stort og solidt et materiale som fundament for det enkelte kuld.
 • Vi arbejder intensivt med en database, med mere end 110.000 registrerede leonbergere. Her kan vi beregne indavlsgrad ved at lave en simulering af den kombination af avlsdyr som vi ønsker, og vi kan kortlægge sygdoms-tendenser, levetid, frugtbarhed, dødsårsager, karakterbrister mv.
 • Ved hjælp af dette arbejde med databasen, finder vi vej udenom sygdoms-klynger, hvor for eksempel cancer kan have hobet sig sammen i flere hunde i samme generation mv. Vi kan på denne måde styre væk fra sygdomme, arvelige skavanker og karakterbrist. Det gør, at dine chancer for at få en rask leonberger hvalp er størst mulige
 • Vi avler kun på hunde, som til fulde opfylder den internationalt godkendte FCI racestandard.
 • Vi avler kun på hunde, som selv er fri for intensiv indavl i linjerne i så mange generationer tilbage som det er muligt.
 • Vi følger FCI’s internationalt godkendte avls-strategier, og dem tager vi ret alvorligt. Læs dem her
 • Vi parrer aldrig en tæve før hun er mininum ca. 2,5 år gammel. Hendes legebehov og behov for at gøre sig nogle livserfaringer som helt ung tæve er simpelthen ikke opfyldt før i den alder. At parre en tæve når hun kun lige er 2 år gammel er simpelthen synd! Vi parrer heller ikke tæver efter de er fyldt ca. 6 år. Der vil være for mange komplikationer og samtidig tager tæven typisk længere tid om at komme sig.
 • Vi har hvalpene inde hos os, våger over dem 24/7, sover hos dem, og sikrer dem en lun og tryg opvækst med masser er stimuli, socialisering, samvær, kærlighed, sjov og ballade, udvikling af flok adfærd, sund mad, masser af natur, ro og stabilitet. Vi præger hvalpene på børn, katte, fugle, biler, grydelåg, brag, lyde, musik, høje stemmer, råb
 • Vi uddanner dig som hvalpekøber til at kunne håndtere den ofte udfordrende start med ny hvalp i huset. Vi afholder en hyggelig og lærerig workshop, hvor alt bliver gennemgået, spørgsmål bliver besvaret og meget andet. Og du kommer til at møde de andre hvalpekøbere.
 • Vi er her som din livlinje i hele hundens levetid, og i vores gruppe af hvalpekøbere, kan du også stille alle de spørgsmål du ønsker, dele glæder og bekymringer, billeder, historier mv. Hvis du ønsker det, bliver du ganske enkelt en del af vores store “hundefamilie” :-).