Hvert år, den 3. lørdag i Juli, kommer venner og hvalpekøbere fra nær og fjern med deres leonbergere og hvalpe til fest her på Kennel Leodania. For mange er det noget man glæder sig til og planlægger en ferieweekend efter, og der bliver talt om den længe efter, vi har sagt farvel.

Vi har et stort telt, som vi stiller op, låner grills fra venner og bekendte, klargør poolen og trampolinen. Og så er der fest. Folk tager selv kød eller andet med til grillen. Resten leverer Leodania. Flere kommer med skønne kager og salater, og så går dagen med leg og samvær på både to- og firbenede. Alle hunde er sluppet fri i vores 2½ tønder land store indhegning, og der bliver leget igennem! Gamle søskende mødes igen, mor og “hvalp”, gamle venner, nye venner. Tæver og hanner. De tobenede hygger sig, børnene svømmer i poolen så de bliver til “svesker”, hopper på trampolinen, og leger med hinanden, ind imellem de over 35 hunde (og stadigt stigende) der kommer hvert år.
Vi bor lige op ad en industriskov – en stor en af slagsen – og her går vi en god tur hen på eftermiddagen, så alle får rørt sig lidt.
Vi starter midt på dagen med kaffe, kage og andet godt. Der er altid nogen der kommer dryssende lidt senere, og dem skal vi tage os tid til at byde velkommen. Det er nemlig altid svært for den sidst tilkomne hund at komme ind i indhegningen. Eftermiddagen går med leg, hygge, og den gode tur i skoven.
Når vi kommer hjem gør vi grillene klar, og så skal der grilles aftensmad, spises og slappes af. På dette tidspunkt er de fleste hunde dødsenstrætte, så der er faktisk ret godt ro på over hele feltet.
Der er flere af dagens gæster, som bor på et lokalt og helt vidunderligt Bed/Breakfast, andre har slået telt op, og igen andre vælger at køre hjem. Men dagen er noget, som vi alle glæder os enormt meget til.
Når vi har hvalpe, der er store nok, kommer de også med ud i den store indhegning og er med på lige fod med resten af flokken. Og det er bemærkelsesværdigt hvordan de store tager ekstra hensyn til de små puslinger. Billederne her taler for sig selv. Vejret har været med os alle de gange vi har haft denne skønne fest, og hvis du får hvalp fra Leodania, bør du unde dig selv at komme med. Vi glæder os til at se dig.

Written by 

Related posts